De Tweemat

Inwoners van de gemeente Grootegast, Leek en Marum kunnen grof huishoudelijk afval (grof-, bouw-, sloop en groenafval) in vele soorten gescheiden aanbieden bij milieustraat 'De Tweemat'. Bedrijfsafval dient u ergens anders aan te bieden. U heeft een milieupas nodig. Deze vraagt u aan via uw gemeente. Per vracht grofvuil wordt € 15,- van uw opgewaardeerde milieupas afgeschreven. Inwoners van de gemeente Zuidhorn kunnen op gezette tijden grofvuil lokaal aanbieden en dus niet bij de Tweemat. Kijk voor meer informatie (openingstijden, tarief, locaties gemeente Zuidhorn, etc.) op de link van uw gemeente hieronder. Of download de handige afvalapp van uw gemeente.


Data / standplaats
Wat mag?

Wat mag er wel naar de Tweemat?

Grofvuil

Bijvoorbeeld

  • meubels en vloerbedekking
  • speelgoed
  • gereedschappen
  • fietsen
  • bouw- en sloopafval
NIEUWS

Vrijdag 14/7/2017 vond de aftrap plaats van de "Milieuzak campagne" een voorlichtingscampagne om de inhoud van de milieuzak nog beter af te stemmen op hergebruik.
[ Lees meer ]
Leeksters het meest tevreden over afvalinzameling, Winsumers het minst
[ Lees meer ]
Schoolkinderen bezoeken Hoeksema’s Regionale Milieudiensten in Grootegast voor een rondleiding wat er met het (zwerf) afval
[ Lees meer ]
Er zijn in het Westerkwartier mensen actief die voor de Milieuboer bestemde metalen bij de weg weghalen nog voordat de Milieuboer langs geweest is.
[ Lees meer ]

Waarom de Milieuzak?

Er zijn een aantal zeer eenvoudige redenen waarom u gebruik maakt van de Milieuzak en waarom iedereen dat zou moeten doen: Gemakkelijk in gebruik, Zeer milieuvriendelijk, Een besparing voor uw portemonnee en die van uw gemeente.

Download nu de handige afvalapp van uw gemeente!
Nieuwsarchief